NAPRAFORGÓK – Szellemi szabadiskola gyermekeknek

Közösen kitalálni, közösen megszervezni, közösen létrehozni, közösen örülni gyermekeinkkel – akik tovább élik a minket követő időt.

Szenna és az azt körülölelő négy falu /Kaposszerdahely, Patca, Zselickisfalud és Szilvásszentmárton/- a Zselicség határán fekszik Somogy megyében. A térség az ország elmaradott régiójához tartozik úgy gazdaságilag, mint kulturálisan. Hisszük, hogy innovatív szemlélettel a helyzet megváltoztatható. Ez a vágy motiválta a projektet.

Május, június, szeptember, október, november és december hónapokban havi egy alkalommal rendezzük meg előadásainkat. Játékos – az iskolaitól kötetlenebb – keretek között találkozhatnak a gyermekek a témák legjobb előadóival. Az előadások a gyermekek érdeklődési körét, érzelmi, intellektuális sajátosságait, tudásszintjét figyelembe véve kerülnek kialakításra. Az előadásoknak a művelődési ház, a falumúzeum, családok portái, szőlőhegyi terciák adnak otthont a rendezvény jellegétől függően.

2012. május 5-én, 17 órakor: “CSILLAGOK, CSILLAGOK…” Csillagnéző túra Kerényi Lilla csillagásszal. /Előadás és teleszkópos megfigyelés./

2012. június 17-én, 19 órakor: “AZ ÓSZÖVETSÉG ÉS AZ ÚJSZÖVETSÉG” Mit üzen a biblia a gyermekeknek? Előadó: Nyéky Kálmán atya, plébános.

2012. szeptember 28-án, 15 órakor: “SZÍNHÁZ A KULISSZÁK FELŐL” Látogatás a Csiky Gergely Színházban Karácsony Tamással, a színház művészével. Egy előadás megtekintése, utána színházbejárás.

2012. október 28-án 13:30-kor: “AZ ŐSZI ERDŐ” Barangolás a ropolyi erdőben. Túravezető: Juhász Magdolna muzeológus-természettudós.

2012. november 24-én 14 órakor: “A ZENE MINDENKIÉ” Látogatás a pécsi Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában. Csoportos kreatív zenei gyakorlatok, ismerkedés a muzsika rejtelmeivel. Programvezető: Rónaszéki Mónika zenepedagógus, az iskola tanszékvezetője.

2012. december 20-án 16 órakor: “SZENT KARÁCSONY ÉJJEL” Az előadásokon résztvevő gyermekek műsora Szenna és minden érdeklődő számára. A műsor létrejöttét segítik a Kaposvári Csiky Gergely Színház művészei. /Horváth Zita, Kalmár Tamás, Lugosi György, Karácsony Tamás/

A Napraforgók – Szellemi szabadiskola gyermekeknek Szennában és vonzáskörzetében projekt ötletgazdája és főszervezője Karácsony Tamás, a Lázi Dombi Kulturális Egyesület elnöke

Szóljon hozzá!

Értesítjük eseményeinkről!